"The upcoming Buddha will not take the form of an individual. The next Buddha will take the form of a community. A community that practices understanding, love and kindness. That may be the most important thing for the continuation of our planet." ~ Thich Nhat Hanh ~ 

Workshops: TRE, Meditatie & Chakra's

Tension releasing exercises  

16/4 & 28/5 van 10u-12u 

Wat is TRE?

TRE staat voor Tension Releasing Exercises (trauma en spanningsreducerende oefeningen), dus de alledaagse Stress kunnen we ook loslaten met deze TRE! De oefeningen zijn ontwikkeld door David Berceli. TRE is gebaseerd op het feit dat het lichaam uit zichzelf spanning kan loslaten, het lichaam begint dan te trillen (beven). Dit gebeurt door het doen van eenvoudige lichamelijke oefeningen. Dit zijn 7 eenvoudige spanning loslatende oefeningen. De oefeningen zijn eenvoudig, zeker voor hun die gewoon zijn om Asanas te beoefenen. Zij zorgen ervoor dat er spierspanning wordt opgebouwd. De belangrijkste spier die getriggerd gaat worden is de psoas-spier. Ook wordt deze spier weleens de vecht/vlucht spier genoemd,. Dit omdat hij ons lichaam in staat stelt om heel snel actie te ondernemen bij gevaar, te vluchten of over te gaan tot vechten. Als er spanning ontstaat in de psoas-spier kan deze bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor rug-, nek- en schouderpijn. De psoas-spier heeft namelijk invloed op het bekken en alles is door spieren en bindweefsel met elkaar verbonden. Spanning in het ene gedeelte kan een negatieve invloed hebben in het andere, dit om het lichaam te compenseren bijvoorbeeld qua houding. 

Voor wie? 

Berceli ontwikkelde zijn TRE oefeningen op de eerste plaats voor traumaslachtoffers bij wie een diepe chronische spanning ontstaat als gevolg van hun trauma. Hij boekte bemoedigende resultaten en ontdekte daarbij dat TRE preventief beoefenen ook hele goede resultaten gaf. Dus mensen die lijden onder spanning, Stress, Burn-out, Depressie, pijn ... kunnen voordeel halen uit deze workshop. Als je gewoon je lichaam gezond wil houden kan je de Workshop zeker ook volgen! Het voordeel is dat je na deze Workshop de oefeningen zelf thuis kan uitvoeren en zo aan jouw Heling kan blijven werken!

Programma

- landen in het lichaam

- openen les Ohm

- Pranayama 

- TRE 

- Yoga Nidra 

- Korte Meditatie

- afsluiten les Ohm + Shanti 


Inschrijven kan via email : jaimie_beyen@hotmail.com of in de Yoga Power Studio, plaatsen zijn beperkt...11 matten Prijs : 35€ pp

Inbegrepen: Thee, water, mat, meditatiekussen, deken, handdoekje... 

Klik op onderstaande link voor alle info over TRE:

Meditatie 'landen in je lichaam', mindfulness

4/6 van 10u-11u30

Tijdens deze Workshop leren we hoe we uit ons hoofd kunnen komen (mindfulness) en terug landen in het Lichaam. We leren om aan de hand van 'Shinee Meditatie' in het hier in nu te blijven wat dan weer zorgt voor een sterke heling van Geest en Lichaam!

Wat is Shinee?

Het fundament van de meditatiepraktijk is  Shinee of de kalmtemeditatie. Hier leren we de geest tot rust te brengen en op éénpuntige wijze te concentreren. Aan het begin van elke les worden telkens opnieuw de aandachtspunten voor de positionering van het lichaam opgenoemd en vervolgens leren we de geest te plaatsen. We leren onze geest te plaatsen op de ademhaling, en tenslotte in een gevorderd stadium laten we de geest rusten in de spontane manier waarop hij zich aandient. 

Je zal de obstakels  tijdens jouw beoefening telkens weer ontmoeten, zoals loomheid, slaperigheid, opgejaagd zijn, afleiding en verveling, emoties en gedachten. Ze worden geïdentificeerd en er worden krachtige remedies aangeboden om deze te overwinnen. De geleide meditaties worden opgedeeld in korte sessies met precieze instructies.

Met een kalme geest als basis, kunnen we ons verdiepen in de analytische meditatie 'Lakhtong'. Hier gaan we onderzoeken wat er zich in onze geest van moment tot moment afspeelt waardoor we inzicht ontwikkelen in de manier waarop onze geest functioneert. Maar dit is dan voor later :) eerst gaan we een stevige basis opbouwen!

Al wat bestaat, zowel in Samsara (wiel van geboorte en dood vol lijden) als in Nirwana (einde van begeerte, aversie en verwarring), gebeurt in de geest. Alle grote yogi's geven dan ook de raad om alles wat we waarnemen en denken grondig te onderzoeken: Waar komen onze gedachten vandaan? Waar verblijven ze? Waar gaan ze naartoe? Van nature is de geest helder en licht. Discursieve gedachten verbergen de oorspronkelijke lichtheid van onze geest.

Dagelijkse praktijksessies leren ons om de geest in een ongekunstelde en onverstrooide toestand te plaatsen. Op deze manier kunnen we onze angsten, depressies, onrusten, trauma's en pijn onderzoeken en zo leren loslaten! Dit is de enige manier om onszelf te bevrijden! De enige Weg naar heling is de Weg naar binnen! 

Geloof mij maar...ik heb het aan de levende lijve ondervonden! Het is een Weg van doorzetten vol Liefde en Zachtheid voor Jezelf...echt bevrijdend om zo te leren houden van Jezelf!

Programma

- kort landen in het lichaam

- openen les Ohm

- Pranayama

- Meditatie

- afsluiten les Ohm + Shanti


Inschrijven kan via email : jaimie_beyen@hotmail.com of in de Yoga Power Studio, plaatsen zijn beperkt...11 matten Prijs : 35€ pp

Inbegrepen: Thee, water, mat, meditatiekussen, deken, handdoekje...

Klik op onderstaande link voor info over 'landen in je lichaam':

Chakra Workshop

2/4 van 10u tot 12u

Wat zijn Chakra's?

Chakra's zijn energieplaatsen in het lichaam die ons Lichaam en de Geest ondersteunen bij het welbevinden. Alle Asanas ( yogahoudingen ) werken in op onze zeven hoofd Chakra's. Deze bevinden zich in ons lichaam ter hoogte van onze ruggengraat. Aan de hand van de Asanas kunnen we onze blokkades, trauma's en ziektes helen, zowel psychisch als fysisch... Dit leer je in deze cursus...

Wij kunnen aan de hand van de Asanas ons lichaam zelf leren helen! Het is natuurlijk van belang dat je een basiskennis hebt van de Chakra's en welke Asanas de Chakra's beïnvloeden... Deze basis geef ik je mee in deze Workshop! Want als je zomaar de Asanas door elkaar doet zonder juiste volgorde dan kan je jouw energieveld en je lichaam nog meer in de war sturen waardoor je nog meer ontaard...

Dit is een Theoretische Workshop...

Inschrijven kan via email : jaimie_beyen@hotmail.com of in de Yoga Power Studio 

Prijs : 45€ pp

Inbegrepen: 

- cursus en binder

- thee en of water


Voor een diepe Heling en Transformatie organiseer ik de Yoga en Meditatie Retraite naar het Boeddhistisch Instituut 'Yeunten Ling' te huy...

Klik op onderstaande link voor alle info: