EVOLUTIE

Workshops 

Tension releasing exercises  

7/08  & 25/9    van 10u-12u 

(dit zijn aparte workshops, je kan ze allemaal doen maar dat hoeft niet)

Wat is TRE?

TRE staat voor Tension Releasing Exercises (trauma en spanningsreducerende oefeningen) en is ontwikkeld door David Berceli. TRE is gebaseerd op het feit dat het lichaam uit zichzelf spanning kan loslaten, het lichaam begint dan te trillen (beven). Dit gebeurt door het doen van eenvoudige lichamelijke oefeningen. Dit zijn 7 eenvoudige spanning loslatende oefeningen. De oefeningen zijn eenvoudig, zeker voor hun die gewoon zijn om Asanas te beoefenen. Zij zorgen ervoor dat er spierspanning wordt opgebouwd. De belangrijkste spier die getriggerd gaat worden is de psoas-spier. Ook wordt deze spier weleens de vecht/vlucht spier genoemd,. Dit omdat hij ons lichaam in staat stelt om heel snel actie te ondernemen bij gevaar, te vluchten of over te gaan tot vechten. Als er spanning ontstaat in de psoas-spier kan deze bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor rug-, nek- en schouderpijn. De psoas-spier heeft namelijk invloed op het bekken en alles is door spieren en bindweefsel met elkaar verbonden. Spanning in het ene gedeelte kan een negatieve invloed hebben in het andere, dit om het lichaam te compenseren bijvoorbeeld qua houding. 

Voor wie? 

Berceli ontwikkelde zijn TRE oefeningen op de eerste plaats voor traumaslachtoffers bij wie een diepe chronische spanning ontstaat als gevolg van hun trauma. Hij trainde grote groepen mensen die langdurig aan stressvolle situaties of traumatische ervaringen hadden blootgestaan. Hij boekte bemoedigende resultaten en ontdekte daarbij dat TRE preventief beoefenen ook hele goede resultaten gaf. Dus mensen die lijden onder spanning, Stress, Burn-out, Depressie, pijn ... kunnen voordeel halen uit deze workshop. Als je gewoon je lichaam gezond wil houden kan je de Workshop zeker ook volgen! Het voordeel is dat je na deze Workshop de oefeningen zelf thuis kan uitvoeren en zo aan jouw Heling kan blijven werken!

Programma

- landen in het lichaam

- openen les Ohm

- Pranayama 

- TRE 

- Yoga Nidra 

- Korte Meditatie

- afsluiten les Ohm + Shanti 


Inschrijven kan via email : jaimie_beyen@hotmail.com of in de Yoga Power Studio, plaatsen zijn beperkt...11 matten Prijs : 35€ pp

Inbegrepen: Thee, water, mat, meditatiekussen, deken, handdoekje... 

Klik op onderstaande link voor alle info over TRE:

Workshop Spirituele babbel 21/07 10u-12u

In deze workshop zullen we de Energetische wereld bespreken...de wereld die niet zichtbaar is met het blote oog, maar die velen van ons kunnen voelen en gewoon zeker weten dat die er is!

In onze maatschappij en Cultuur wordt Spiritualiteit niet als welkome ontvangen...veel mensen die geloven in deze wereld kunnen er niet over praten met familie, vrienden, collega's...met als gevolg dat velen zich eenzaam voelen, zich afvragen af ze wel niet 'zot' zijn (deze stempel krijg je dus in onze maatschappij als je praat over dingen die je kan voelen of zien die anderen niet voelen of zien).

Het zal een open discussie zijn waar we luisteren naar elkaar, een moment waarin we gelijkgestemden kunnen ontmoeten, gewoon ons Zelf kunnen zijn en aanvaard worden zoals we zijn!

Het is tijd dat we ons ontplooien en Geloven in ons Zelf! De tijd is NU om te Ontwaken!

Inschrijven kan via email : jaimie_beyen@hotmail.com of in de Yoga Power Studio, plaatsen zijn beperkt...11 matten Prijs : 20€ pp

Inbegrepen: Thee, water, mat, meditatiekussen, deken, handdoekje... 

Wil je weten of jij ook een HSP bent? Klik op onderstaande Link voor alle info:

Voor een diepe Heling en Transformatie organiseer ik de Yoga en Meditatie Retraite naar het Boeddhistisch Instituut 'Yeunten Ling' te huy...

Klik op onderstaande link voor alle info: