Massage

Soms heeft ons lichaam meer nodig dan een Yogales, of het kan zijn dat jouw lichaam geen Yogales aankan.

Dan is er gelukkig de 'Energetische massage'. Deze massage kan jou ondersteunen op Mentaal en Lichamelijk niveau. 

Tijdens deze behandeling hou je de kleren aan, wel gemakkelijke losse kledij. De behandeling gaat door op een massagetafel.

Ik maak gebruik van de vijfduizend jaren oude kennis van de 'Marma therapie' die gebruikt wordt in de 'Ayurveda'.


Weetje: Meditatie, Pranayama (ademhaling) en Asana (yogahouding) zijn ook behandelingen vanuit de 'Ayurveda'...

Hieronder een korte verklaring van deze begrippen:

Ayurveda = Het begrip 'ayurveda' komt uit het Sanskriet en is een combinatie van de woorden 'ayus' (leven of lange levensduur) en 'veda' (kennis of wetenschap). Ayurveda is een geneeskunst die duizenden jaren oud is; het is het gezondheidssysteem van de oud-Indiase vedische beschaving en wordt beschouwd als het oudste gezondheidssysteem ter wereld. Ayurveda wordt door de WHO erkend als een traditionele geneeskunde. Het principe is dat ieder van ons is samengesteld uit verschillende energieën afkomstig van de 5 basiselementen: water, ruimte, lucht, vuur en aarde. 

Marma = In de Suśruta Samhita (handboek over chirurgie) worden 107 belangrijke energiepunten (marma's) beschreven. Volgens de eeuwenoude teksten bevindt de levenskracht van de mens zich in deze marma's, die als 'verbindingspunten' tussen de verschillende lichaamsstructuren worden beschouwd. De marma's gelden als de 'zetel van het leven', die de door het lichaam stromende levensenergie (Prana) controleren en reguleren. Marma-therapie is van oorsprong de 'be-handeling' (therapie met behulp van de handen) van deze belangrijke energiepunten, en heeft tot doel lichaam en geest in balans te brengen, het organisme te ontgiften, te versterken, te vitaliseren, tot rust te brengen, energieblokkades weg te nemen en ziektes te genezen.


De behandeling kan 30 minuten of 60 minuten duren, naar wat jouw wens is.

Bijdrage: 30min/ 35€ of 60min/ 65€

Reserveren via email: jaimie_beyen@hotmail.com of SMS naar 0485/032 516

Samen naar een gezondere wereld, Namaste