Samenwerken

     Gastdocenten in de Yoga Power Studio

Pralaya Yoga met Nele

Zin om met je lijf aan de slag te gaan? Lees even verder en wie weet kan ik je wel verleiden om eens een yogales te komen volgen!

In 2004 startte ik (Nele Baguet) mijn beroepsleven als reisagente. Tijdens één van de mooie reizen die ik toen mocht maken, rolde ik voor het eerst een yogamatje uit. Zo werd in het mooie Indonesië het zaadje voor een nieuwe ontdekkingsreis geplant. Thuis gekomen ging ik op zoek naar yogalessen en al snel ontdekte ik hoe de bewegingen een positieve invloed hadden op de typische lichamelijke klachten die het bureauwerk bij mij met zich meebracht (vb. nek- en schouderpijn). We schrijven het jaar 2010 wanneer ik de switch naar het onderwijs maak. Opnieuw gaan studeren, voltijds werken en een gezinsleven onderhouden... Dit had allemaal de nodige impact op mijn stresslevel. In die periode merkte ik dat ik met yoga niet alleen de fysieke klachten kon aanpakken, maar ook mijn nimmer rustende geest een beetje tot bedaren kon brengen. Na een jarenlange zoektocht naar de voor mij geschikte vorm van yoga en yogateacher, kwam ik bij Justine Bens terecht en maakte ik kennis met pralaya yoga. Het wekelijks verplichte uurtje lichaamsbeweging groeide uit tot een manier van leven.

In de pralaya yoga ga je op dynamische wijze met je spieren aan de slag met oog voor gelijke drukverdeling over de gewrichten. Door te werken aan die gelijke drukverdeling ziet elke houding er bij iedereen anders uit. Het gaat dus niet om rechte lijnen en uniforme houdingen. De rug wil je zo ontspannen mogelijk krijgen. Hierbij staat de wervelkolom centraal. Dit fysieke werk maakt zowel je lichaam als je geest sterker, maar tegelijk ook flexibeler. Zo sta je uiteindelijk veerkrachtiger en met meer energie in het leven.

Tijdens de les probeer ik zo veel mogelijk in te spelen op jouw lichamelijke noden op dat moment. De houdingen worden waar nodig aangepast aan je huidige fysieke situatie. Deze individuele aanpak zorgt ervoor dat elke houding er bij iedereen anders zal uitzien.

Hopelijk mag ik je snel verwelkomen tijdens een deugddoende pralaya yogales!

Wil je info over de huidige ingerichte lessen of heb je vragen? 

Telefoon: 0494 36 55 71

Hieronder de knop naar mijn Facebookpagina...