Ik ben aangekomen, ik ben thuis, in het hier, in het NU, ik ben stevig, ik ben vrij, ik ben thuis bij mijn ware zelf...Thich Nhat Hanh

Getuigenissen

Hieronder een zelfgeschreven Meditatie van 'Marelise' 9 jaar, Kinderyoga!

sluit je ogen en denk aan leuke dingen, adem rustig 10x in en uit...dan denk je aan je vriendinnen en je familie... adem heel rustig in en uit en denk aan jezelf... nu gaat het om jou, alleen om jou. Denk aan wat jij leuk vindt... adem heel diep in en heel diep uit 3x...denk aan rust, jij alleen en de rust...denk aan leuke dingen, niet aan morgen maar aan NU...hoe het NU is alleen. Adem diep in en uit 5x en daarna als je klaar bent mag je de ogen openen OF je gaat slapen!

Hatha Yoga

Door yoga te doen, voel ik dat er zoveel kleine spiertjes geactiveerd worden die ik niet eens wist dat ze er waren. Het doet me echt goed en ik merk ook hoe meer je ermee bezig bent hoe sneller en hoe makkelijker de asanas of houdingen worden. Het is echt top wat het doet met je mind and body. Voor mezelf mag ik zeggen dat ik sterker, doelbewuster en gelukkiger door het leven wandel. Ik ben ook zeer blij met onze teacher jaimie, want ik voel me echt goed bij haar. Ze stelt iedereen op zijn gemak en heeft je een goed, vredig gevoel. Ze geeft ook oefeningen die aangepast zijn op hoe ver jij als persoon kan gaan. Zo hebben we verschillende asanas van licht naar zwaarder, waardoor je dus echt wel merkt dat je vooruit gaat in de asanas. Ik ben echt fan van jaimie haar yoga lessen van begin tot einde! Er zit echt alles in wat je nodig hebt, rust, werk, ademhaling, energie, asanas, kracht en vooral tijd voor jezelf. Hier kom ik echt tot rust en leer je jezelf ook echt kennen.

I really really love it 
Big blessings 🙏💕Jessica David  

Kinderyoga

" Wat yoga met me doet "

Ik word er rustig van en het is zeer ontspannend. Ik vind het leuk dat Jaimie dit wil doen voor ons. Het is ook leuk om nu en dan zelf een opwarming te mogen geven. De sfeer in de studio is altijd gezellig en rustgevend.

Fran

Hatha Yoga

Ik leerde yoga kennen in Augustus 2019. Samen met mijn beste vriendin startten we met een klein hartje de 1ste zachte yogales. In het begin dacht ik...we zijn er eens uit. Had ik kunnen vermoeden dat ik zo gebeten zou zijn week na week de lessen bij te wonen? Zeer zeker niet! Al vlug voelde ik dat ik echt op mijn plaats was. Mijn lichaam en geest hadden nood aan de ontspanning. Zo fier als een gieter verhuisde ik al snel naar de Hatha Yoga waar ik me thuis voel...De warme sfeer, de leuke medestudenten maar vooral onze docente die altijd voor ons klaarstaat en die er in slaagt altijd op liefdevolle manier ons iets bij te brengen...Ik kan met mijn hand op het hart zeggen dat het op positieve wijze mijn leven veranderd heeft.
Lieve Jaimie, bedankt om jouw lichtje op ons pad te laten schijnen ♥️ 

 Liefs Sarah Barbier

Stoel Yoga

Het is heel ontspannend en rustgevend. Ik heb altijd genoten en heb er veel inspiratie opgedaan ! Vooral de ademhaling en bewustwording van je eigen lichaam zijn top.

Kaatje

Hatha en Zachte Yoga

Dag iedereen, 

Yoga brengt een fantastisch gevoel van rust en zelfvertrouwen over mij. Yoga houdt mij fit. Jaimie helpt mij met veel geduld en liefde voor yoga de juiste houding na te streven en te geloven in jezelf! Een aanrader voor een mooi leven in balans.🙏 

Myriam Gunst

Yoga Nidra

Yoga Nidra is voor mij een ideale manier om te herbronnen. Na een dag vol met prikkels is het heerlijk om, onder begeleiding van Jaimie 's rustige stem, te relaxen en alles los te laten. Na een sessie Yoga Nidra voel ik me ontspannen en verfrist. Het voelt voor mij als een "super powernap" :-)
Namasté

Ingrid Van Gestel

Hatha Yoga

De eerste keer dat ik naar een yogales ging dacht ik: "Waarom heb ik dit niet eerder gedaan! "Ondertussen doe ik het al 5 jaar en kijk ik iedere keer weer uit naar de volgende les. Het geeft mij een enorm ontspannend gevoel, zelfvertrouwen en brengt mij in contact met mijn lichaam. In de lessen van Jaimie heb ik mij pas echt volledig kunnen ontplooien. Het is een totaalpakket: in haar lessen doen we ademhalingsoefeningen, krijgen we informatie over de houdingen die we aannemen (waar ze goed voor zijn en hoe we ze dienen uit te voeren), mediteren we, ontspannen we,... en dit alles gegeven met veel kennis, kunde, geduld, discipline en heel veel liefde. Na de les kan je genieten van een kopje thee in een aangename sfeer. De yogastudio is prachtig ingericht (fonteinen, kaarsen, schilderijen op de muren,...) en geeft een zeer rustgevend en gezellig gevoel. Je hoeft niets mee te nemen, want alles is ter plaatse voorzien (matje, kussen, deken, blok, meditatiekussen en handdoekje), waardoor je letterlijk alles achter kan laten als je de studio binnen stapt. Jaimie's enthousiasme voor yoga en lesgeven werkt enorm aanstekelijk en maakt van haar een toplerares! Ik ben zo dankbaar dat ik bij haar les kan volgen. Dank u Jaimie.
Namaste, *Ophélie*

Stoel Yoga

Ik volg yoga en ben beter geworden.

Mijn ademhaling is verbetert en ik ben rustiger geworden.

Ik heb meer macht in mijn benen, en ik ben beweeglijker geworden. Het is zeker een aanrader.

grtjs Marie-Rose

Zachte Yoga

Merci lieve, sterke én eerlijke Jaimie voor de fijne lessen! De wekelijkse yogasessie is telkens opnieuw een mooie ervaring, voor lichaam én geest.
Je wordt je écht bewust van de zwaktes én de sterktes van je eigen lichaam. Angsten die me overspoelen, kan ik beter 'counteren' door me te concentreren op de aangeleerde ademhalingstechnieken. 'Pijntjes' leer ik te controleren door bewuster te zijn van de kracht van mijn eigen lichaam.
Er staat inderdaad geen leeftijd op yoga, enkel jammer dat ik het nu pas ontdek.
Bea. 

Hatha Yoga

12 maart, mijn laatste yogales in de studio... 13 maart België in lockdown, 15 maart iedereen start met applaudisseren om 20u voor de zorgverleners. De 'helden', we moeten gaan, we moeten naar het front! Die helden (ik behoor tot die groep, alhoewel ik mijn geen held voel) moeten het nu gaan 'redden', wij moeten gaan zorgen, zoals we al altijd doen in onze beroepscarrière, maar nu krijgen we plots waardering. Maar deze held is bang, zo ontzettend bang! Eigenlijk wil ik helemaal niet gaan strijden, ik wil mijn gezin in veiligheid brengen en in mijn kot blijven, want dit is het enige dat veilig is... Maar nood breekt wet,... Kinderen afzetten in de 'noodopvang' met een dubbel gevoel, mijn kapoentjes van 2,5 & 5 jaar afzetten, breng ik hen nu in onveiligheid?! Is dit nu een goede mama zijn?!

Dan vertrekken naar het woonzorgcentrum. Als paramedici kunnen we deze job niet meer uitoefenen, we worden nu 'welzijnswerkers'. We zijn nu meer dan ooit tevoren de 'familie' van onze bewoners. Bij de bewoners het verzorgen van maaltijdgebeuren, zorg verlenen, maar er ook gewoon 'zijn'.... En dan kom je op het punt dat je 'Russische roulette' moet spelen.... Social distance: dit gaat gewoon niet, je bescherming is een mondmasker en goede handhygiëne.... Helaas kan dit virus mij niet weerhouden om mijn bewoners hun tranen droog te vegen, een knuffel te geven en toe te fluisteren 'je bent niet alleen, ik ben er voor je'! De warmte tussen jou als hulpverlener en bewoner is zo ontzettend groot en ze zijn je zo dankbaar. We zijn de enige die ze hebben.... Elke dag op het werk is een nieuwe dag, met nieuwe maatregelen, met nieuwe systemen, met de angst of je collega reeds besmet is of bewoners die besmet zijn. De angst dat onze bewoners zullen sterven 'alleen', zo onwezenlijk....

En dan ga je naar huis. Staan die twee kapoentjes voor je, die terug genegenheid en warmte zoeken (want zij zijn ook aangewezen enkel op mama en papa), je pakt ze vast, je kust ze.... Wetende dat je de ganse dag 'te dicht bent geweest bij een risicogroep'.... Tegen 19u het journaal, cijfers, grafieken, de woonzorgcentra hoogste sterftecijfers!... nee dit brengt geen rust. Tegen 19u30 lig ik in de zetel met barstende koppijn, uitgeput,... de stress ontladen zeggen ze dan.

Maar tijdens de dag, kan ik mezelf onder controle houden door beroep te doen op de aangeleerde ademhalingsoefeningen vanuit de yogales, zo perfect zijn ze niet, want met een mondmasker voor je neus en mond is dit niet evident....maar ze doen te stress wat zakken en geven energie om terug gas te geven!

Dankzij de aangeleerde asana's vanuit de yoga, kan ik toch fysiek op de been blijven, want momenteel werken is zowel psychisch als fysisch een uitputtingsslag. Het verzorgen van mijn lichaam is een noodzaak, want deze (corona-)balast weegt ontzettend zwaar!

En zo moet ik Jaimie bedanken! Want eindelijk begrijp ik het! Het stuk dat ik altijd zo 'zweverig' vond. Moeder aarde is moe! Ze heeft nood aan rust... dat krijgt ze nu... Ik heb yoga gedaan om haar energie te geven, nu doe ik yoga om energie van haar te krijgen! Nu besef ik als ooit te voren dat het menselijke lichaam met elke vezel aan elkaar is verbonden. Er is geen fysiek stuk en geen psychisch stuk, alles hangt aan elkaar. Als zorgverlener worden we momenteel op de proef gesteld, maar dankzij Jaimie haar oefeningen, haar rust en haar overtuiging blijf ik verder doen. Zij heeft mij een reddingsboei toegeworpen om hopelijk tijdens deze storm mijn hoofd boven water te houden. En meer nog, ze heeft me de kracht gegeven, om te zorgen voor mijn gezin en voor de bewoners!

Tijdens deze corona-crisis heb ik al vaak gehuild, bang voor het onwezenlijke, te vechten tegen het 'onzichtbare'.

Maar de tranenvloed helpt mij niet, integendeel, het put mij uit en mijn energie vloeit mee uit mijn lichaam. Beroep doen op wat ademhalingsoefeningen en een asana doet met deugd, het zorgt ervoor dat ik kan relativeren, het heeft me sterkte en energie!

Helaas lukt het me niet om het perfecte plaatje van yoga-matje en een 'zen-momentje' te vinden, maar de enkele minuten per dag dat ik er toch bewust mee bezig ben, doen ontzettend deugd!
Ik ben blij dat ik momenteel kan teruggrijpen op mijn (beperkte) yoga-kennis! Het is een belangrijk wapen voor deze soldaat tijdens deze surrealistische oorlog!

Namasté! Lore

Stoel Yoga

Ja,  yoga zou ik iedereen aanraden om wat tot rust te komen, maar ook voor de soepelheid, ik heb een dubbele knieprotheses laten steken 1.5 jaar geleden en vond, gezien ik niet meer op de grond of op de knieën kan zitten, dat ik iets moest doen om m'n soepelheid op te beuren.

Op je zelf thuis doe je het toch niet want je bent niet gemotiveerd en ook weet je niet precies wat je moet doen. Ik las dat er stoelyoga bestond, ik dacht " dat is iets voor mij " en kwam op gesprek + volgde 1ste curcus en het beviel me wel, niet enkel de cursus, maar ook nog dat ik het voor mij belangrijk vond om contact met andere mensen en lotgenoten te hebben, want tenslotte hebben we wel allemaal iets !

De lesgeefster is super, met elk probleem mag je de vraag stellen en krijg je ook een antwoord.

Als ik nu bezie bij het been te heffen hoeveel verder ik die omhoog krijg ben ik wel heel blij dat ik die yoga volg, het lastigste in het begin was het tot rust komen, maar nu lukt mij dat al aardig.

Ik hoop dat ik hiermee enkele mensen kan motiveren, echt doen !

Yvette